Ugrás a tartalomra

Emelkedik a temetkezési költségek után járó juttatás

2023.09.26
16:15
Forrás
Magyar Szó
Az eddigi térítmény 56.858 dinár volt – közli a penzionisani.rs.

Emelkedik az a juttatás, amelyet a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap fizet ki az elhunyt nyugdíjasok temetkezési költségeihez való hozzájárulásként. A szóban forgó összeg 59.985 dinár lesz október elsejétől az alap igazgatójának döntése értelmében. Az intézmény azoknak fizeti ki az összeget, akik az elhunyt nyugdíjas temetkezési költségeit fedezik. A kifizetés igénylésére a kérelmet a szükséges dokumentumok csatolásával az alapnál kell benyújtani egy erre a célra szolgáló űrlapon, amely az intézmény weboldalán is elérhető.

temetkezés
támogatás

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.