Ugrás a tartalomra
Pixabay/outsideclick

Emelkedtek a koronavírus-számok

2021.08.02
15:24
2021.08.02
17:02
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Több mint 9200 tesztből 386 lett ezúttal pozitív és elhunyt újabb 4 személy. A járvány tavaly márciusi szerbiai megjelentése óta hivatalosan 7122‬-en haltak meg a betegséggel összefüggésben. Közelít az 500-hoz a kórházi kezelésre szorulók száma, lélegeztetőgépre 8 személy szorul országszerte. 

Szerbiába egyébként ma újabb Pfizer szállítmány érkezett, 132 ezer dózis a rendszeres, gyárral megkötött szerződés alapján jött, míg további 4680 az osztrák kormánnyal megkötött szerződés értelmében.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Kielégítő a járványügyi helyzet Antalfalván, koronavírus-fertőzöttet nem tartanak nyilván a községben, ahogyan kórházi kezelésre szoruló személy sincs - nyilatkozta a Pannon RTV-nek dr. Živojin Sorinel, a helyi covid-ambulancia vezetője.

A községben egyébként megcsappant az oltakozási kedv: mindössze 35 százalékos az átoltottság. Az illetékesek arra kérik a polgárokat, hogy minél nagyobb számban vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást. Jelenleg a Pfizer és a Sinopharm által gyártott vakcina áll a polgárok rendelkezésére. Az eddigiek alapján a védőoltást az idősebb személyek vették fel, míg a fiatalabbak körében nagyon alacsony a beoltottak száma - magyarázta dr. Živojin Sorinel.

koronavírus
Szerbia
vakcina
oltás

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.