Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Emelni kell a béreket az egészségügyben

2019-02-19
19:11
Forrás
Szerbiai RTV
Emelni kell nagyobb mértékben a béreket a szerbiai egészségügyben, annak érdekében, hogy a szakemberek ne távozzanak Németországba és más európai országba - jelentette ki Aleksandar Vučić.

A köztársasági elnök egy belgrádi anya- és gyermekvédelmi intézetet látogatott meg ma. A szerb elnök romániai példát hozott fel. Ott az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett az egészségügyben dolgozók bére. Szavai szerint ezt a példát Szerbiának is követnie kell, ugyanis rengeteg szakember hagyta el az országot az elmúlt időszakban. Célként határozta meg, hogy az állam biztosítsa a szakmai előmenetelt, az ösztöndíjakat és a továbbképzési lehetőséget az egészségügyi dolgozóknak. Megismételte azt a korábbi bejelentését, hogy az elkövetkező időszakban jelentős befektetéseket valósítanak meg az egészségügyi szférában, egyebek között kórházak, klinikai központok újulnak meg országszerte.

Aleksandar Vučić
egészségügyi dolgozók

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű