Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Emelni kell a béreket az egészségügyben

2019-02-19
19:11
Forrás
Szerbiai RTV
Emelni kell nagyobb mértékben a béreket a szerbiai egészségügyben, annak érdekében, hogy a szakemberek ne távozzanak Németországba és más európai országba - jelentette ki Aleksandar Vučić.

A köztársasági elnök egy belgrádi anya- és gyermekvédelmi intézetet látogatott meg ma. A szerb elnök romániai példát hozott fel. Ott az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett az egészségügyben dolgozók bére. Szavai szerint ezt a példát Szerbiának is követnie kell, ugyanis rengeteg szakember hagyta el az országot az elmúlt időszakban. Célként határozta meg, hogy az állam biztosítsa a szakmai előmenetelt, az ösztöndíjakat és a továbbképzési lehetőséget az egészségügyi dolgozóknak. Megismételte azt a korábbi bejelentését, hogy az elkövetkező időszakban jelentős befektetéseket valósítanak meg az egészségügyi szférában, egyebek között kórházak, klinikai központok újulnak meg országszerte.

Aleksandar Vučić
egészségügyi dolgozók

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.