Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Emléktáblát kapott Dan Ivan Reisinger szülőháza

2021.10.21
16:20
2021.10.21
16:33
Forrás
Pannon RTV
Emléktáblát helyeztek el Dan Ivan Reisinger grafikusművész szülőházánál Magyarkanizsán.

Dan Reisinger a mai Izrael képzőművészetének egyik meghatározó egyénisége. Hagyományait tisztelő, asszimilálódott magyar zsidóként élt Magyarkanizsán, 2019 novemberében hunyt el. A Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban rövid történetekkel emlékeztek meg családtagjai, ismerősei, barátai mellett az izraeli nagykövetség helyettese és Magyarkanizsa önkormányzatának küldöttei.

Az eseményt a grafikus tervező családja kezdeményezte, és az önkormányzat támogatta.

Pannon RTV

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Öröm az, hogy vannak olyan Magyarkanizsáról elszármazottak, akik a nemzetközi hírnév után is úgy gondolnak a szülővárosukra, mintha ez lenne az otthonuk, másrészről pedig úgy gondolom, hogy ha már maga a család úgy gondolja, hogy kedves nekik is a város, község, ahol született, ahol született, akkor nekünk mindenféleképpen ápolni kell azt a hírnevet, azt a tudást, amit ránk hagyott.”

emléktábla
Magyarkanizsa
Dan Ivan Reisinger
szülőház
Fejsztámer Róbert

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.