Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Energiahatékonyabbá vált a csantavéri iskola

2023.01.26
12:49
2023.01.26
16:06
Forrás
Pannon RTV
Kicserélték az iskola tornatermének nyílászáróit. A beruházás a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásából valósult meg. Az ablakok cseréjének összköltsége 4,5 millió dinár volt.

A tornaterem ablakainak korszerűsítésével befejeződött az épület felújításának első szakasza. A tavalyi sikeres pályázatnak köszönhetően az iskola a közeljövőben a tornaterem padló burkolatát is felújíthatja - mondta Szabó Gábor, igazgató.

„Köszönettel tartozom a tartományi titkárságnak, Szakállas Zsolt úrnak, illetve Dr. Pásztor Bálint elnök úrnak is, hogy az összes olyan projektben támogatják a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolát, amelyek nagyon fontosak az iskolánknak, az itt dolgozóknak és a diákoknak is, és minden olyan projekt támogatásra került, amelyet pályáztunk a tartománynál, illetve önkormányzati szinten is."

A nyílászárók cseréje mellett elkészült a csantavéri általános iskola, valamint a visnyeváci és dusanovói kihelyezett iskolaépület hidráns-hálózatának tervdokumentációja is. Az alsósok épületében a biztonsági rendszer felszerelésére is sor került. Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke kiemelte, nem csak a szavak szintjén tartja az önkormányzat fontosnak a kültelepülések fejlesztését.

„Ebben a mandátumban a központban a város eszközeiből parkolóhelyeket létesítettünk, azt követően kiaszfaltoztuk a Második szőlősor utcát, elkészült a csantavéri Boris Kidrić utca aszfaltozásának tervdokumentációja, idén a vízművek egy új kutat fog fúrni, annak érdekében, hogy az ivóvízellátás megfelelőbb legyen, és a közeljövőben készülünk a Tiszta Szerbia Projekt keretén belül megvalósítani a Csantavérre eső részt is, ami 25 km szennyvízhálózat kiépítése itt a településen."

A nyílászárócsere az oktatási titkárság 2022-es sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. Szakállas Zsolt, a tartományi kormány alelnöke, oktatási titkár kiemelte, február végétől újabb iskolafelújítási és tervdokumentáció elkészítésére vonatkozó pályázatokat hirdetnek.

„Továbbá, oktatási projektek megvalósítása terén újabb pályázatokat hirdetünk, ahol elsősorban a diákok biztonságára fektetjük a hangsúlyt, így megkérném az igazgatókat és az iskolában dolgozókat, hogy gondolkodjanak arról, milyen programokat tudnának megvalósítani a biztonság növelése céljából az iskolában, és mi eszközöket biztosítunk erre a rendeltetésre is."

A felújítási munkálatok 4,5 millió dinár értékben valósultak meg. A tervdokumentáció elkészítése és a kamerarendszer felszerelése további 660 ezer dinárba került.

Csantavér
Hunyadi János Általános Iskola
Dr. Pásztor Bálint
Szakállas Zsolt
nyílászáró
Szabó Gábor
tornaterem
iskolafelújítás

Most

17:49

A fogamzásgátlás világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.