Ugrás a tartalomra
Pixabay / mirkosajkov

Engedélyezték a kétkomponensű koronavírus elleni vakcina alkalmazását Szerbiában

2022.11.16
09:54
Forrás
Pannon RTV
A védőoltás tartalmazza az eredeti, vuhani vírusváltozatot, és az újabb, omikron variáns több alfaját is.

Kétkomponensű koronavírus elleni vakcina alkalmazására adott engedélyt a szerbiai gyógyszer-engedélyeztetési ügynökség. Pavle Zelić gyógyszerész-szakember elmondta, az új védőoltás, amit elsősorban az időseknek és a súlyos betegségben szenvedőknek ajánlanak, hamarosan polgári használatba kerülhet. A védőoltás tartalmazza az eredeti, vuhani vírusváltozatot, és az újabb, omikron variáns több alfaját is. Hozzátette, a vakcina alkalmazása előtt, meg kell vizsgálniuk az első legyártott sorozatot, továbbá az illetékes ügynökségnek meg kell fogalmaznia ajánlásait a védőoltás alkalmazása kapcsán. Azok a 12 évnél idősebb személyek vehetik majd fel, akik már két covid19 elleni vakcinát felvettek. Zelić hozzátette, egy megerősítő oltásról van szó. A 181 országban beadott kétkomponensű vakcina után nem jellemzőek a mellékhatások, ha vannak is, rövid ideig tartanak - szögezte le a szakember.

védőoltás
Szerbia
koronavírus

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.