Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában

2021-01-19
06:58
2021-01-19
08:49
Forrás
Szerbiai RTV
Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előirt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet szabványai alapján a Gyógyszerek és Egészségügyi Eszközök Ügynöksége (ALIMS) megvizsgálta a szükséges iratokat, valamint tudományos bizonyítékokat. A dokumentumok igazolják a kínai vakcina minőségét, hatékonyságát és biztonságos használatát - mondta Zelić. Hozzátette, Szerbia már három különböző gyártó védőoltásával rendelkezik, a Sinopharmé mellett a Pfizer-BioNTech vakcinájával és az orosz Sputnik V-vel. Ez utóbbiakat is először beszállították az országba, de csak azután engedélyezték alkalmazásukat. Ez szabványos ügymenet, és ugyanígy jártak el a kínai vakcina esetében is - emelte ki a Szerbiai Gyógyszerügynökség illetékese.

Ahogy arról előzőleg beszámoltunk, szombaton egymillió adagnyi Sinopharm gyártotta oltóanyag érkezett az országba.

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.