Ugrás a tartalomra
Pixabay/jewhisperer

Enyhén emelkedtek a koronavírusszámok Szerbiában

2021.05.22
15:22
Forrás
Szerbiai RTV, covid19.rs
404 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában Szerbiában, 9087 tesztből lett ennyi pozitív. Elhunyt 14 beteg, ezzel 6766-ra nőtt a halottak száma a járvány kezdete óta. A szakember további óvatosságra intenek.

1655 pácienst kezelnek a szerbiai kórházakban, közülük 65-en vannak lélegeztetőgépen. 

Pixabay/Illusztráció

Csak úgy térhetünk vissza a normális életünkhöz, ha minél többen felveszik az oltást, és ehhez a fiatalok részvételére is nagy szükség van, mondta Mirsad Đerlek.

Az egészségügyi államtitkár elmondta, Szerbiában a koronavírus elleni vakcina első adagját 2 millió 370 ezer állampolgár már felvette, 1 millió 871 ezren pedig már a másodikat is megkapták. Kiemelte, a helyzet biztató, a fertőzésszámok folyamatosan csökkennek, de fontos, hogy továbbra is óvatosak legyünk.

koronavírus
Szerbia
járvány
COVID-19

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.