Ugrás a tartalomra
Pixabay/OrnaW

Enyhítésekről döntött a válságstáb

2021.04.02
17:24
2021.04.03
07:18
Forrás
Szerbiai RTV
Hétfőtől ismét fogadhatnak vendégeket az éttermek és kávézók kerthelyiségei a hatályos járványügyi intézkedések tiszteletben tartása mellett, amelyeket az elkövetkezőkben pontosítanak még.

Egyebek mellett erről is döntött a szerbiai válságstáb 16 órakor kezdődött ülésén. A szolgáltatóegységek, az élelmiszerboltok és az edzőtermek este 10 óráig tarthatnak nyitva hétfőtől. Az ülésen szó volt a bevásárlóközpontok megnyitásáról is. Arra a döntésre jutott a válságstáb, hogy szerda előtt nem nyithatnak meg, ezt a döntést még egyszer mérlegelniük kell a koronavírussal fertőzöttek számának tükrében. Az oktatás terén nincs változás, minden az eddigiek szerint folytatódik. A mai döntést azzal támasztották alá, hogy úgy látják, csökken az újonnan regisztrált fertőzöttek száma a nagyobb városokban. A javaslatot elküldték a szerb kormánynak is.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: Amennyiben a számok a hétvégén jól alakulnak, ha nem lesznek hirtelen növekedések, nem nő hirtelen az új fertőzöttek száma, akkor hétfőtől lehetővé válik, hogy a vendéglátóipari egységek, amelyek nyitott térben dolgozhatnak – elsősorban a vendéglők, a kávézók és az éttermek kerthelyiségeiről beszélek – olyan feltételek mellett nyithatnak ki, amelyeket pontosan és precízen közösen határozunk meg a járványügyi szakemberekkel a hétvégén, és legkésőbb vasárnap nyilvánosságra hozzuk.”

Folyamatosan érkeznek az újabb vakcinaszállítmányok Szerbiába - hangsúlyozta a válságstáb ülését követően Zoran Gojković. A tartományi egészségügyi titkár hozzátette, a Covax-program keretében küldött első oltóanyag szállítmány, - mintegy 56 ezer AstraZeneca vakcina-, ma este érkezik meg a belgrádi Nikola Tesla reptérre. Szerbiába hétfőn további fél millió kínai gyártású Sinopharm, valamint 106 ezer Pfizer oltóanyag érkezik - részletezte.

válságstáb
korlátozások
enyhítések

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!