Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Építsünk egészségesebb világot!

2021.04.07
16:40
2021.04.07
17:25
Forrás
Pannon RTV
73 éve alakult meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO. Az idei nap jelmondata: Építsünk egészségesebb világot! A Szabadkai Közegészségügyi Intézetben ennek kapcsán tartottak konferenciát, melynek témája a járványhelyzet és az oltás volt.

Az utóbbi 20 évben először figyelmeztet a szegénység növekedésére világszerte az Egészségügyi Világszervezet - hangzott el a tanácskozáson. Mint mondták, ezekben az országokban a koronavírus még több áldozatot követel.

Dr. Nada Kostić Bibić, szakmunkatárs, Szabadkai Közegészségügyi Intézet: „Az Egészségügyi Világszervezet ez alkalommal olyan adatot jelentetett meg, miszerint több mint 10 millió ember életét mentette meg az oltás. Általában beszélek az immunizációról, ez a 20. század adata.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az oltakozás szükségszerűségére hívták fel a figyelmet, mint mondták Észak-Bácskában még mindig súlyos a járványügyi helyzet.

Dr. Bohucki Nebojsa, járványügyi szakorvos, Közegészségügyi Intézet: „Eddig ha valaki szeretné felvenni a védőoltást, ezt megteheti interneten keresztül, de holnaptól Bajmokon, Palicson és Csantavéren, ezen a három helyen mindenki, aki idősebb mint 18, jelentkezhet a rendelőben és megkaphatja a kínai védőoltást. 1710 védőoltás jött erre a célra. Tehát még egyszer: ha valaki nem akarja, vagy nem tudja használni az internetet, jelentkezhet direkt oda, hogy megkapja védőoltást és akkor három hét után lesz újraoltás.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Szabadkán a legtöbben a kínai Sinopharm által készített vakcinát igénylik - mondta a járványügyi szakorvos, a második a Pfizer, ezt követi az orosz Szputnyik V és az Astra Zeneca.

WHO
Egészségügyi Világszervezet
Dr. Bohucki Nebojsa
Dr. Nada Kostić Bibić

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!