Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Erdő Péter: ma is szükség van a missziós lelkületre

2022.01.16
20:22
Forrás
MTI
A keresztény hit központjaira és a missziós lelkületre egyaránt szükség van a mai világban - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este Budapesten.

A bíboros úgy fogalmazott, hogy ma, amikor úgy érezzük, kultúránk mély válságon megy keresztül, szükség van az elmélyült tudás, a keresztény ismeretek és a hit olyan központjaira, amilyenek a középkorban a kolostorok voltak. De szükség van bátorságra és missziós lelkületre is - fogalmazott Erdő Péter.

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében arról beszélt, hogy a valódi közös imádság rámutat a mi örömteli kiszolgáltatottságunkra.

Erdő Péter
ökumenikus imahét

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.