Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eredményesek voltak a zentai Petőfi iskola diákjai a versenyeken

2021.05.21
15:50
2021.05.21
18:59
Forrás
Pannon RTV
Számos versenyen, vetélkedőn vettek részt a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói az elmúlt időszakban, és szép eredményekkel tértek haza.

A sajtótájékoztatón bemutatkoztak a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő résztvevői. A verseny 4 fordulóból állt, és az idei évben teljes egészében az online térben zajlott. Szarka Kitti a Tiszavirág csapatott erősítette: „Az egyik prezentációban Zenta jellegzetes épületeit kellett bemutatni. Az elődöntő témájának a tiszavirágzást választottuk, mert ezt a természeti értéket mi is meg tudjuk figyelni Zentán és környékén is.”

Pannon RTV

Az iskola 7. és 8. osztályos diákjai a vetélkedő legjobb 12-12 csapata között végeztek a 326 induló csapatból. Katona Noémi a Savoyai Eugen csapat tagja volt, akik a tiszai halászlé főzését is bemutatták: „A döntőben hungarikumnak az aracsi pusztatemplom és aracsi kő témáját választottuk. Ez az érték a Kiemelt Nemzeti Értéktárban szerepel, egyik legrégebbi épített örökségünk, a vajdasági magyarság szimbóluma is. A tanárnővel kétszer jártunk a romtemplomnál.”

Pannon RTV

Az idei év érdeme továbbá, hogy a Magyar Nyelvtudományi Társaság szakmai eredményeiért Simonyi-emlékéremmel tüntette ki Kormányos Katona Gyöngyit az intézmény pedagógusát: „Ez a szakmai elismerés számomra is jó érzés, de ez nem az én érdemem elsősorban, hanem azoké a tanulóké, akik kitartottak, mindig készültek.”

A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott, hogy Katona Noémi a budapesti Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjébe került, valamint, hogy a negyedik osztályos Dulity Adrián hamarosan a köztársasági szavalóversenyen vesz részt.

Petőfi Sándor Általános Iskola
Zenta
hungariku
aracsi pusztatemplom

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.