Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Érinti-e a vajdaságiakat is a klímaváltozás?

2019-10-21
19:42
2019-10-22
16:32
Forrás
Pannon RTV
Földünkért Világnap címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést és vitaestet a szabadkai Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér szervezésében.

Egyebek mellett a klímaváltozás következményeiről, a lehetséges megoldásokról és a mindennapi életben alkalmazható hasznos tanácsokról is hallhattak az érdeklődők. Az előadást Dudás Robert és Hulló István biológus tartotta.

A klímaváltozás korunk egyik meghatározó ügye - hívták fel annak fontosságára az előadók a figyelmet. Dudás Robert szerint a társdalalomnak egyszerre és még időben kellene fellépnie a környezetszennyezés ellen. Helyi szinten is konkrét tervekkel kell előremozdítani a klímaváltozás elleni harcot – mondta: „Nem tudunk azonosulni mi itt a Vajdaságban a sarkvidék olvadásával, esőerdők pusztulásával, holott ez is kihat ránk. Mégsem közvetlen kapcsolódási pont az eseményekkel. Erre szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a hőemelkedés vagy a viharkárok, amik fokozódni fognak, milyen hatással lesznek az élőlényekre, illetve ránk emberekre.”

A tizenéves korosztály számára nagyon nehéz érdekes előadásokat tartani - mondta el Hulló Zsófia. A Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér vezetője hozzátette, a klímaváltozás téma kapcsán leginkább arra figyeltek, hogy figyelemfelkeltő és interaktív módon közelítsék azt meg.

Hulló Zsófia, vezető, Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér, Szabadka: „Szerintem ez a téma mindenki számára nagyon nehéz. Azért is mert nem gyakran beszélünk róla Vajdaságban, de igyekszünk olyan stílusban megmutatni, beszélni róla, hogy őket is könnyedén ide tudjuk vonzani.”

A Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér programjai a fiatalokat célozzák meg. A következő hetekben egyebek mellett filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal és sakk vetélkedővel várják az ifjúságot.

Föld
klímaváltozás
Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér
Hulló István
Hulló Zsófia

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.