Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Érkezik az 5000 dinár a fiatalok számlájára

2022.12.16
10:42
2022.12.16
16:11
Forrás
Pannon RTV
Ma kezdték el kifizetni az ötezer dináros állami támogatást a 16 és 29 év közötti fiataloknak Szerbiában.

Elsőként a szociális segélyben részesülők kapják meg az összeget. A folyósítás hétfőn folytatódik. A következő hét első két napján minden jelentkező megkapja a támogatást - mondta Siniša Mali pénzügyminiszter. Az egyszeri támogatásra több mint 960 ezer fiatal jelentkezett.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „Ahogy azt megígértük, ma elkezdtük a kifizetéseket. Ma mindazok kapják meg, akik szociális segélyben részesülnek, majd ezután mintegy 450 ezer fiatal kapja meg. A kifizetéseket hétfőn, 19-én folytatjuk. Hétfőn és kedden, vagyis a következő hét első napjaiban mindenkinek folyósítjuk, aki jelentkezett, így ismét valóra váltjuk egyik ígéretünket. Emlékeztetném Szerbia lakosait, hogy idén már két alkalommal segítettük a fiataljainkat, száz euróval februárban és júniusban, most pedig ezzel az ötezer dinárral ismét megmutatjuk, hogy mennyire gondoskodunk azokról, akiknek az a legszükségesebb.”

fiatal
támogatás
Siniša Mali
kifizetés
5000 dinár

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű