Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Merck & Co.

Érkezik az első koronavírus elleni tablettaszállítmány Szerbiába

2021.12.13
12:24
2021.12.13
12:47
Forrás
Szerbiai RTV
A Molnupiravir nevű gyógyszerről van szó, amely gátolja a vírusok replikációját.

Hamarosan megérkezik az első koronavírus elleni tablettaszállítmány Szerbiába - erről beszélt Sanja Radojević Škodrić a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap igazgatója. A Molnupiravir nevű gyógyszerről van szó, amely gátolja a vírusok replikációját. A koronavírus-fertőzés első öt napjában kell bevenni, hogy csökkentse a halálozási kockázatot, ugyanakkor 18 év alatti személyek, a várandós, továbbá a szoptató nők esetében nem alkalmazzák majd - részletezte az igazgató. Az első kontingens 12 ezer Molnupiravir tablettát tartalmaz majd, ugyanakkor 50 ezer adagról kötött szerződést Szerbia a gyártóval, ezeket az év további részében szállítják le az országnak.

Škodrić azt is elmondta, hogy a jövő év első negyedében 100 ezer adagnyi Pfizer által gyártott koronavírus-fertőzés elleni tabletta is érkezik az országba.

Molnupiravir
gyógyszer
koronavirus

Most

11:10

A FIFA megbüntette Szerbiát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség megbüntette Szerbiát a koszovói térképet ábrázoló zászló miatt, amelyen a „Nem adjuk meg magunkat” felirat szerepelt. A zászló a szerb válogatott öltözőjében volt a brazil meccs előtt.

Népszerű

Holtrészeg sofőrt kaptak el Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét.