Ugrás a tartalomra
Pixabay

Érkezik az igénylőknek is a 100 euró

2020-05-25
14:00
2020-05-26
16:13
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, B92
Már ma 500 ezer személy megkapja a támogatást. Az átutalás június 7-én véget ér.

Mától kezdik meg a 100 eurós válságenyhítő egyszeri támogatás kifizetését azoknak a felnőtt, szerbiai lakcímmel rendelkező állampolgároknak, akik igényelték azt az elmúlt időszakban. Naponta félmillió támogatást fognak kifizetni - ezt ígérték.

Már 4 millió 260 ezren igényelték a szerb állam válságenyhítő egyszeri támogatását - a reggel 8 órai adatok szerint, közölte Siniša Mali. A pénzügyminiszter hozzátette, a 100 eurós pénzsegély célja a fogyasztás ösztönzése és a szerb gazdaság segítése a járvány sújtotta időszakban. Azt is elmondta, hogy ha valaki nem tudja személyesen felvenni a támogatást, egyszeri alkalomra felhatalmazhat valakit, akinek fel kell mutatnia a saját és a kedvezményezett igazolványát a bankban.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a B92 műsorában azt nyilatkozta, ez az intézkedés megmutatja, hogy mennyire erős az ország.

„Nagy siker az általunk előkészített és végrehajtott gazdasági intézkedés ezen része, amely a koronavírus negatív következményeinek csökkentését szolgálja. Számomra ez nagy elismerés, nem számítottunk arra, hogy ennyi lakos jelentkezik, mindazonáltal elégedettséggel tölt el, mert azt mutatja, hogy ezzel az intézkedéssel a probléma lényegére tapintottunk.”

Igényelni továbbra is lehet a támogatást az idp.trezor.gov.rs oldalon, vagy a 0800 101 100-as telefonszámon, a határidő június 5-e.

Azok, akik az utolsó napon jelzik, hogy igényt tartanak a támogatásra, június 7-ig jutnak hozzá a 100 euró dinár ellenértékéhez. Akkora teljesen befejeződik az átutalás.

A nyugdíjasok és a szociális segélyben részesülők már hozzájutottak a segélyhez, számukra automatikus volt az átutalás. Mintegy 1,7 millió nyugdíjasnak, valamint 160 ezer szociális segélyben részesülőnek utalták át a kifizetést.
 

100 euró
támogatás
válság
válságenyhítés
Szerbia
igénylők

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.