Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Erő, hűség, remény

2022.03.14
16:38
2022.05.18
19:33
Forrás
Pannon RTV
Petőfi Sándor egész alakos szobránál, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör előtt és a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak a közreműködésével emlékeztek meg Óbecsén március 15-e alkalmából. A műsor után az emlékezők megkoszorúzták a Petőfi-szobrot.

Erő, hűség, remény – ezeket szimbolizálja a magyar trikolór, és ezzel a címmel tartottak ma ünnepi műsort az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére Óbecsén. A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör előtt lévő Petőfi-szobornál megtartott ünnepségen a kultúrkör énekcsoportjai mellett versmondó diákok is felléptek, akiket Szűcs Budai Engelbert magyartanár készített fel.

„Mint ahogy egy jó tanórára is az ember ráhangolja a diákokat, az ünnepségre már az előző hónapban is olyan témákat veszünk magyarórán, amelyekkel ráhangoljuk a gyerekeket, mivel a világ másra hangolja őket. A nemzetszeretetre nekünk kell órán ráhangolni őket.”

Ünnepi beszédet Szekrény Anetta, a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei származású köztársasági parlamenti képviselőjelöltje mondott.

„Mi, magyarok sokszor ellenszélben, kemény harcok árán tanultuk meg, mit jelent a szabadság. Tudjuk, a szabadság, miként a béke sem magától értetődő dolgok, látjuk ezt mindennapjainkban az orosz-ukrán példán. Ezek kiharcolt jogok. Nehéz megszerezni, viszont annál könnyebb elveszíteni.”

A kultúrkör, a Népkönyvtár és a Petőfi iskola által szervezett műsort követően az emlékezők meg is koszorúzták a Petőfi-szobrot.

1848-49-es forradalom és szabadságharc
megemlékezés
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
koszorúzás
Szekrény Anetta
SZűcs Budai Engelbert
Óbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.