Ugrás a tartalomra
Három sorban a járművek
Pannon RTV/Szalai Adrián/korábbi felvétel

Erős forgalom a Csongrád megyei határátkelőknél, torlódás várható

2018-07-12
12:00
Forrás
MTI
Továbbra is erős forgalomra kell számítani a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - ezt mondta ma a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Szabó Szilvia közölte, Nyugat-Európa nagy részében a szabadságolási időszak július első hetében kezdődik, ezért a hazainduló vendégmunkások és a tengerpartra tartó turisták miatt a kilépő irányban torlódásra kell számítani a hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei átkelőt, a szabadságolási periódusban ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. A magyar rendőrség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült a dinamikusan megnövekedett forgalom kezelésére - tudatta a százados. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

határátkelő
Csongrád

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.