Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Erős jogvédelmet élvezhet a vajdasági magyarság”

2019.07.25
13:56
2019.07.26
09:16
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyarok jogérvényesítéséről Erdődi Edvina, az MNT alelnöke tartott előadást a Kárpát-medencei magyar jogvédelem témakörben megtartott panelbeszélgetésen Tusnádfürdőn.
Pannon RTV

A vajdasági magyarság jogérvényesítési és jogvédelmi szempontból kiváltságos helyzetben van a Kárpát-medencében – hangzott el a panelbeszélgetésen. Szlovákiában, Ukrajnában és Romániában a politikai erők azon dolgoznak, hogy leépítsék a magyar közösség jogait, úgy a nyelvhasználat mint az oktatás terén is. Jogszabályokkal próbálják ellehetetleníteni a magyar közösség életét. Szerbiában ezzel ellentétben a Magyar Nemzeti Tanács és a magyar politikai pártok közös fellépése erős jogvédelmet biztosít a magyar közösségnek.

Pannon RTV

A nemzeti kisebbségek a társadalom javát kell, hogy szolgálják és egységesítő elemként a társadalom szerves részeit kell, hogy képezzék – mondta el Erdődi Edvina csütörtöki előadásában a Bálványosi Szabadegyetemen. A Magyar Nemzeti Tanács alelnöke beszédében kitért a részarányos foglalkoztatásra is. Elmondta, hogy a törvényi keretek biztosítottak, azonban a létszámstop egyelőre akadályt képez ezeknek a jogoknak a megvalósításában. Hozzátette, hogy az MNT az oktatás terén is konkrét lépéseket tesz annak érdekében, hogy arra ösztönözze a fiatalok, hogy szülőföldjükön tanuljanak tovább.

Erdődi Edvinával Fehérvári Csongor készített interjút.

jogvédelem
magyarság
kisebbség
magyar
Tusnádfürdő
Bálványos
Szabadegyetem
diáktábor

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.