Ugrás a tartalomra
Pixabay/Monoar_CGI_Artist

Erősödik a delta variáns

2021.09.05
20:30
2021.09.05
20:40
Forrás
Blic, Szerbiai RTV
Az elkövetkező két-három hétben lesz a legerősebb a delta variáns jelenléte, ekkor alakulhat ki a legsúlyosabb a járványügyi helyzet - erről beszélt az egészségügyi minisztérium államtitkára.

Mirsad Đerlek hozzátette, a vártnál sokkal súlyosabb járványhelyzet miatt nem zárható ki olyan intézkedések meghozatala, amelyek nem fognak tetszeni a polgároknak: ilyen például a bárok, éttermek munkaidejének korlátozása vagy a gyülekezésre vonatkozó felső korlát megszabása. A felnőtt lakosság 51,7 százaléka van beoltva - részletezte. Arról is beszélt, hogy azon is dolgoznak, hogyan tudnák ezt az arányt feljebb tornászni. Mint mondta, arról is egyeztetnek, hogy az egészségügyi, valamint tanügyi dolgozónak kötelezővé tegyék a védőoltás felvételét.

delta
variáns
koronavírus
Mirsad Đerlek

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.