Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Erzsébetlakon minden alkalmat megragadnak az anyanyelvápolásra

2018.09.29
17:18
2018.09.29
19:40
Forrás
Pannon RTV
Szent Mihály-napi vigadalmat tartottak a közép-bánáti Erzsébetlakon. Ez alkalomból gyermekfoglalkozást szerveztek a helyi Testvériség-egység Általános Iskolában.
Pannon RTV/Juhász Géza

Erzsébetlakon mintegy 500 magyar ajkú lakos él. A helyi általános iskolába jelenleg 25 magyar diák jár. Az intézmény dolgozói fontosnak tartják az anyanyelvápolást. Pozsár Halász Éva, tanítónő, Testvériség-egység Általános Iskola, Erzsébetlak: „Az órán is látható volt, hogy rengeteg verset tudnak, mesét, éneket, hiszen eljárunk például Tiszakálmánfalvára a Sulisztár vetélkedőre, ahol énekelnek. Ez is a nyelvet csiszolja. Ének formában, de a magyar nyelvet, mert magyarul énekelnek.”

A foglalkozáson a gyerekek alkalomhoz illő versekkel és énekekkel, valamint képzőművészeti alkotásokkal emlékeztek meg Mátyás királyról. Az uralkodóról Bacsik Lőrinc Natália, a Magyar Összefogás jelöltje is mesélt a fiataloknak.

Pannon RTV/Juhász Géza

Bacsik Lőrinc Natália, jelölt, Magyar Összefogás: „A Magyar Nemzeti Tanács próbál minél több településre eljutni, kis közösségekbe, és ott megnézzük, megérdeklődjük, mi az, amire szükségük van, és ahol csak tudunk, segítünk, mivel nagy öröm számunkra, hogy vannak ilyen kis iskolák is, ahol igenis anyanyelven történik az oktatás.”

Az erzsébetlaki gyerekek a tanév folyamán több szavalóversenyen, illetve művelődési eseményen is részt vesznek, amelyeken szintén a magyar nyelvet ápolják.

Erzsébetlak
Szent Mihály-nap
Testvériség-Egység Általános Iskola
Magyar Összefogás

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.