Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Észrevehetően egyre kevesebb a migráns Magyarkanizsán és környékén

2020-03-17
17:10
2020-03-17
17:27
Forrás
Pannon RTV
A rendkívüli helyzetek Magyarkanizsa községi törzskara több munkacsoport megalakításáról is döntött tegnap.

Ami a migránsokat is érinti, a körzeti törzskartól megelőzően azt az ígéretet kapta az önkormányzat, hogy a község területéről és a határzónából is a következő napokban elszállítanak minden migránst. Lackó Róbert, migránsüggyel megbízott koordinátor ezzel kapcsolatban elmondta, az erdősáv rendezését kezdik meg először.

Lackó Róbert, migránsüggyel megbízott koordinátor, Magyarkanizsa: „Az erdősávot már elkezdtük felszámolni. Jogos, hogy nincs mind felszámolva, hiszen vannak megközelíthetetlen területek is a beljebbi erdősávokban, de hát ezt is a Kommunalaccal, az igazgatóval lebeszéltük, oda ugye be kell mennünk gyalogosan. Védőruhákat szereztünk be és ezt is egy-két napon belül teljes mértékben fel fogjuk számolni és fertőtleníteni, és ha megtörténik, amit a belügy megígért, hogy felszámolja ezeket a táborokat, illetve fizikailag elviszik az emberek innen, akkor ezt a részét is letudtuk a veszélynek.”

Magyarkanizsa
migránsok
Lackó Róbert

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.