Ugrás a tartalomra
pixabay/jp26jp

Európa növelte a cseppfolyósított földgáz importját

2022.10.10
13:18
Az Európai Bizottság több lehetőség előkészítésén dolgozik, amik korlátoznák az áremelést. Többek között tárgyalásokat folytatnak megbízható beszállítókkal az elfogadható árak folyosóinak kialakításáról.

A földgáz ára Európában több mint három hónap alatt a legalacsonyabb szintre csökkent, mivel a cseppfolyósított földgáz behozatala és a vártnál melegebb idő némileg enyhítette a piacra nehezedő nyomást. A holland piacon a gáz árának szállítása a következő hónapban 7,8 százalékkal 144 euróra esett megawattóránként, ami július elseje óta a legalacsonyabb napi szint.

földgáz
Európa
import

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.