Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében

2019-03-14
15:31
2019-03-14
16:00
Forrás
Pannon RTV
Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében még az idén - árulta el Szubjektív című műsorunkban Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes.

A Szerbiai-Vajdasági Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztény Egyház két évvel ezelőtt nyújtotta be pályázatát a magyar kormány óvodafejlesztési projektjéhez. A támogatásból elsőként egy négyezer négyzetméteres telket vásároltak. A tervek szerint a központban az óvoda és játszóház mellett helyet kap egy konferencia-terem, illetve egy 60 férőhelyes szálláshely, valamint egy népkonyhaként is működő korszerű konyha, összesen mintegy ezer négyzetméteren. Így lehetőség lesz kapcsolataik erősítésére a külföldi evangélikus testvéregyházakkal, illetve a hagyományos nyári gyermek- és ifjúsági táborok megrendezésére.

Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes, Szabadka: „A magyar kormány óvodafejlesztési projektjében a mi egyházunk is részt vesz. Szabadka mellett fogunk felépíteni egy gyermek és ifjúsági központot, és ennek a munkálatai, ennek a bürokráciája és maga a projektnek a kivitelezése talán a legfontosabb ebben az évben, hogy ez meg is szülessen, és birtokba is tudjuk venni.”

evangélikus
Gyermek- és Ifjúsági Központ
Dolinszky Gábor

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű