Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében

2019-03-14
15:31
2019-03-14
16:00
Forrás
Pannon RTV
Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében még az idén - árulta el Szubjektív című műsorunkban Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes.

A Szerbiai-Vajdasági Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztény Egyház két évvel ezelőtt nyújtotta be pályázatát a magyar kormány óvodafejlesztési projektjéhez. A támogatásból elsőként egy négyezer négyzetméteres telket vásároltak. A tervek szerint a központban az óvoda és játszóház mellett helyet kap egy konferencia-terem, illetve egy 60 férőhelyes szálláshely, valamint egy népkonyhaként is működő korszerű konyha, összesen mintegy ezer négyzetméteren. Így lehetőség lesz kapcsolataik erősítésére a külföldi evangélikus testvéregyházakkal, illetve a hagyományos nyári gyermek- és ifjúsági táborok megrendezésére.

Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes, Szabadka: „A magyar kormány óvodafejlesztési projektjében a mi egyházunk is részt vesz. Szabadka mellett fogunk felépíteni egy gyermek és ifjúsági központot, és ennek a munkálatai, ennek a bürokráciája és maga a projektnek a kivitelezése talán a legfontosabb ebben az évben, hogy ez meg is szülessen, és birtokba is tudjuk venni.”

evangélikus
Gyermek- és Ifjúsági Központ
Dolinszky Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.