Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évente egymillió facsemetét ültet el a Vajdaság Erdői Közvállalat

2022.03.22
12:26
2022.03.22
15:56
Forrás
Pannon RTV
Amerikai nyárfacsemetéket ültettek és talajjavítást végeztek a begecsi erdőgazdaságban.

A Vajdaság Erdői Közvállalat a rendszeres tevékenysége keretében minden évben újraerdősítést és erdőfelújítást végez a négy erdőgazdaság területén, mondta Kókai Roland, a közvállalat igazgatója a munkálatok megtekintésekor. Évente mintegy egymillió különböző fajta facsemetét ültetnek el, amelyek a közvállalat faiskoláiból származnak.

Kókai Roland, a Vajdaság Erdői Közvállalat igazgatója: „A szezon vége felé járunk. 1524 hektárt ültettünk eddig be ebben a szezonban. Akkor történik a faültetés, amikor nincs vegetáció. A hideg március kedvez ennek a folyamatnak. A következő három hétben még 500 hektárt, ha sikerül beültetnünk, akkor nagyon elégedettek lehetünk az idei faültetési szezonnal.”

Vajdaság Erdői Közvállalat
faültetés
Kókai Roland

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.