Ugrás a tartalomra
Tanjug/Milos Milivojevic

Évet értékelt Porfirije szerb pátriárka

2021.12.29
10:02
Forrás
Szerbiai RTV
Évértékelő interjút adott Porfirije szerb pátriárka a Szerbiai RTV-nek, amelyben számos aktuális kérdésről mondta el véleményét.

Szavai szerint az egyházat senki sem használhatja sem politikai, sem pedig más célokra, valamint szomorúságának adott hangot az utcai tüntetések miatt. A pandémia és az oltások kapcsán arról beszélt, hogy be kell tartani az orvosok tanácsait, tekintettel kell lenni embertársainkra. Koszovó kérdését is érintette: szerinte a folytonosság, a nemzet jövőjébe vetett hit elképzelhetetlen a mélyre nyúló gyökerek nélkül, ezt pedig a szerbek számára Koszovó jelenti. Porfirije hangsúlyozta, ami a római katolikusoknak Vatikán, az a szerbek számára Koszovó - ezért sem lehet mindez csupán politikai kérdés. Egy esetleges pápalátogatásról azt mondta, erről eddig nem esett szó, a pravoszláv egyház azonban nyitott a témával kapcsolatban. Ez mind geopolitikai, mind pedig szellemi értelemben nagyon jelentős esemény lenne - tette hozzá a szerb pátriárka.

Porfirije
Porfirije pátriárka

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű