Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Évfordulóra készül a torontálvásárhelyi Nyúl Vadászegyesület

2018.08.17
20:58
2018.08.19
16:27
Forrás
Pannon RTV
100 év alatt számos rendezvényen vannak túl, a tagok pedig azt mondják, a szervezetet az összefogás, a tenni akarás és a vadászat iránti szeretet tartja össze.

A Nyúl Vadászegyesület egyik legidősebb tagja, Dóci András. 86 éves, de még mindig aktívan részt vesz az egyesület tevékenységében. Azt mondja, hogy a vadászat régen másként működött: „Akkoriban a legtöbbet nyúlra vadásztunk, fácánról csak néha hallottunk, hogy létezik valahol, de nálunk az még akkoriban nem volt divat.”

Pannon RTV/Kerekes Rudolf

A torontálvásárhelyi vadászegyesület folyamatosan azon dolgozik, hogy növelje a vadállományt. Egyebek között fácánkeltetőt működtetnek. Rozgonyi József: „Száz százalékkal több fácánt bírunk így engedni annyi pénzből, mert azt a pénzt, amit adunk a fácánokért, adnánk a felnőtt fácánokért, annyi pénzből dupla annyit tudunk nevelni.”

Pannon RTV/Kerekes Rudolf

A vadászatot szabályozó törvények szigorú feltételeket szabnak, ezért komoly felelősség hárul az egyesületre - mondja Nagy Péter, elnök. „Jelen pillanatban a tagozatunk 35 taggal büszkélkedhet, abból van négy tiszteletbeli tagunk, de fogyóban vagyunk már egy néhány éve, mert a körülmények olyanok, hogy az emberek eltávoznak, anyagilag nem bírják követni a befizetést, vagyis az életszínvonal olyan, amilyen, és elég sokat kívánnak tőlünk a vajdasági szövetségből.”

Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Az egyesület vadászterülete közel 4600 hektár, abból hét hektár erdőség. Krivácsi József: „A vadászetika szabályait fontos betartani, mivel az nélkül a természetben komoly károkat okozhatunk. Minden vadász szerintem természetvédő is, az idejének nagy részét kint tölti a természetben.”

A torontálvásárhelyi Nyúl Vadászegyesület az ősz folyamán rendezi meg a százéves jubileumi ünnepségét.

Torontálvásárhely
nyúl
Vadászegyesület
évforduló
száz

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.