Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Fájdalmas Szűzanya emléknapján magyarul miséztek a szabadkai Kálvárián

2020-09-16
11:48
2020-09-16
17:15
Forrás
Pannon RTV
Marijan Vukov plébános szerint ezekben a nehéz időkben nagy lelki feltöltődést jelent a híveknek teljes búcsút nyerni a Fájdalmas Szűzanya emléknapján.
Pannon RTV/Gál Hermina

Hosszú idő óta először tartottak magyar nyelvű szentmisét a szabadkai Kálvárián, a Fájdalmas Szűzanya kápolnánál.

Pannon RTV/Gál Hermina

Az 1878-ban épült kápolna előtt, a 14 stáció közötti szabad téren, a járványveszély miatti rendeleteket betartva, gyűltek össze a hívek, hogy részt vegyenek a kápolna búcsúján.

Pannon RTV/Gál Hermina

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján az alkalmi szentmisét Balcsák Szilárd, a Kisboldogasszony plébánosa vezette. Elmondta, az egyház mindig szeretettel és tisztelettel szemlélte a Szűzanya szenvedését – köztük a legnagyobbat: a keresztfa alatt érzett fájdalmát.

Pannon RTV/Gál Hermina

A szentmisét követően szentségimádást tartottak, ugyancsak magyar nyelven.
A búcsúnap horvát nyelvű szentmisével zárult.
A kápolna az 1933-ban épült Jézus föltámadása templomhoz tartozik.

Marijan Vukov plébános a Pannon RTV-nek elmondta, hogy ezekben a nehéz időkben nagy lelki feltöltődést jelent a hívek számára teljes búcsút nyerni a Fájdalmas Szűzanya emléknapján.

Marijan Vukov, plébános, Jézus föltámadása templom, Szabadka: ƒ„Rápillantunk erre a helyre, a városi Kálváriára, amely mindig olyan jelentős számunkra, de különösen a nagyböjti időszakban, vagyis húsvét előtt, idén azonban minden zárva maradt. Vagyis a hívek nem tudtak eljönni ide, hogy imádkozhassanak, ahogyan azt hosszú éveken át megszokták. Vagyis ebben a térben, a városi Kálvárián ma van az első nap, hogy a múlt évi Fájdalmas Szűzanya emléknapját követően újra itt tudunk közösen imádkozni Istenünkhöz és kérni a Szűzanya segítségét. Úgy gondolom, hogy a híveknek sokat jelent, hogy újra itt tudnak lenni.”

Fájdalmas Szűzanya
Kálvária
Szabadka
mise
Balcsák Szilárd
Marijan Vukov

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.