Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Fájdalmas Szűzanya emléknapján magyarul miséztek a szabadkai Kálvárián

2020-09-16
11:48
2020-09-16
17:15
Forrás
Pannon RTV
Marijan Vukov plébános szerint ezekben a nehéz időkben nagy lelki feltöltődést jelent a híveknek teljes búcsút nyerni a Fájdalmas Szűzanya emléknapján.

Hosszú idő óta először tartottak magyar nyelvű szentmisét a szabadkai Kálvárián, a Fájdalmas Szűzanya kápolnánál.

Az 1878-ban épült kápolna előtt, a 14 stáció közötti szabad téren, a járványveszély miatti rendeleteket betartva, gyűltek össze a hívek, hogy részt vegyenek a kápolna búcsúján.

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján az alkalmi szentmisét Balcsák Szilárd, a Kisboldogasszony plébánosa vezette. Elmondta, az egyház mindig szeretettel és tisztelettel szemlélte a Szűzanya szenvedését – köztük a legnagyobbat: a keresztfa alatt érzett fájdalmát.

A szentmisét követően szentségimádást tartottak, ugyancsak magyar nyelven.
A búcsúnap horvát nyelvű szentmisével zárult.
A kápolna az 1933-ban épült Jézus föltámadása templomhoz tartozik.

Marijan Vukov plébános a Pannon RTV-nek elmondta, hogy ezekben a nehéz időkben nagy lelki feltöltődést jelent a hívek számára teljes búcsút nyerni a Fájdalmas Szűzanya emléknapján.

Marijan Vukov, plébános, Jézus föltámadása templom, Szabadka: ƒ„Rápillantunk erre a helyre, a városi Kálváriára, amely mindig olyan jelentős számunkra, de különösen a nagyböjti időszakban, vagyis húsvét előtt, idén azonban minden zárva maradt. Vagyis a hívek nem tudtak eljönni ide, hogy imádkozhassanak, ahogyan azt hosszú éveken át megszokták. Vagyis ebben a térben, a városi Kálvárián ma van az első nap, hogy a múlt évi Fájdalmas Szűzanya emléknapját követően újra itt tudunk közösen imádkozni Istenünkhöz és kérni a Szűzanya segítségét. Úgy gondolom, hogy a híveknek sokat jelent, hogy újra itt tudnak lenni.”

Fájdalmas Szűzanya
Kálvária
Szabadka
mise
Balcsák Szilárd
Marijan Vukov

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.