Ugrás a tartalomra

Falunap és Baraparty a kismoholi strandon Péterrévén

2021.08.14
16:17
2021.08.14
16:34
Forrás
Pannon RTV
Falunapot tartottak Péterrévén a kismoholi strandon. Több mint harminc csapat birkapaprikása felett mondott ítéletet a zsűri, de a főzőverseny mellett gyerekprogramok és sportvetélkedők is voltak.

Már reggel nyolckor munkának láttak a szakácsok a péterrévei falunapon, birkapaprikást és babot főztek a vendégeknek. A főzőverseny résztvevői is birkapaprikással készültek.

Keresztes Rozália sosem hagyja ki ezt a lehetőséget: „Minden évben jövünk, mert ez egy hagyományos ünnepség, a falunap, nagyon sokan vannak vidékről, Péterrévéről, csónakok jönnek, mások is főznek. Nagyon jól szórakozunk.”

A 22 éves Baksa Endre szakácsnak tanult, de szakmát váltott, most csak a verseny kedvéért ragadott fakanalat. Azt mondja, a paprikás a lusta asszony főztje.

„Azért hívják ezt lusta asszony ételnek, mert nem sok időt igényel, csak földobják, és úgy van, hogy majd megfől. Csak hát erre is oda kell figyelni, hogy le ne kapjon, meg az ízesítésre is oda kell figyelni, meg hát vannak apró trükkök, amire oda kell figyelni.”

Bár a faluban több lakodalom is volt, félezerre becsülhető azoknak a száma, akik kijöttek a kismoholi strandra.

Németh Imre, tanácselnök, Péterréve HK: „Nagyon várta már a falunk népe és a környező települések lakossága. 33 csapat jött össze a főzőversenyre. Nagyon meg vannak elégedve.”

Gyermekműhelyek és játékok várták a legkisebbeket, és egy bűvész is elvarázsolta a közönséget. Volt, aki ezt az alkalmat is arra használta fel, hogy hódoljon a szenvedélyének, és fessen, de a baráti beszélgetések sem maradtak el.

Stanojev Németh Annamária, Péterréve: „Találkozunk olyan emberekkel, akiket egész évben nem látunk, nagyon jókat beszélgetünk, fölszabadulunk, jó zene, jó társaság van, és ez nagyon kell az egész falunak, hogy egy kicsit összekovácsolódjunk.”

Dragan Tošić, Óbecse polgármestere minden évben eljön erre a rendezvényre.

„Ma mindannyian közösen birkapaprikást főzünk. Ez a barátkozás hiányzott az elmúlt másfél évben, a korona szétválasztott bennünket. Szeretem az ilyen barátkozásokat, mindig részt veszek rajtuk.”

Ma este kilenckor a Baraparty ad koncertet, végül a rendezvényt egy diszkóest zárja.

Baraparty
Falunap
kismoholi strand
Péterréve

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű