Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Faluszépítő akció Oromhegyesen és Tóthfaluban

2021.03.27
14:24
2021.03.27
19:57
Forrás
Pannon RTV
Munkaakción vettek részt ma a két bácskai település szorgos lakói. A takarítás mellett fásítás is zajlott Oromhegyesen a VMSZ Ifjúsági Fóruma programjának köszönhetően.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Egyszerre több helyszínen dolgoztak Tóthfalu önkéntesei, az egészségház és a posta körüli park, valamint a régi iskola környékét takarították. A szervezők a fiatalabbakat is bevonták a munkaakcióba, a gyerekeknek ifjúsági szemétszedő akciót szerveztek - mondta Kiss Róbert. a tóthfalusi helyi közösség tanácstagja. 

„Az idei munkaakció pont olyan időszakban volt, hogy a tavasz első pár napján vagyunk és folynak a munkálatok a földeken, ezért nem nagy létszámmal jelentek meg a faluból az emberek, de a gyerekek annál nagyobb létszámmal, úgyhogy a gyerekek képviselték szüleiket a munkaakción.”

Munkaakciót tartottak ma délelőtt Oromhegyesen is. A falu játszóterét, parkjait és a faluház környékét tisztították meg az önkéntesek. Fásítás is volt a településen, 20 csemetét ültettek el a résztvevők. 

Az oromhegyesi munkaakció megszervezését a helyi közösség tanácsa kezdeményezte. 

Szeles Viktória, alelnök, Oromegyes HK: „A falu egész területén önkéntesek szorgoskodtak, akik pozitívan fogadták a helyi közösség tanácsának a kezdeményezését, és velünk együtt dolgoztak, hogy a településünk szebb és tisztább legyen. A munka jó hangulatban zajlott, az időjárás is kedvező volt.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szervezők elégedettek voltak a rendezvényen való részvétellel. A takarítás mellett facsemetéket is ültettek. 

Bajusz Konc Ágnes, a VMSZ oromhegyesi elnöke: „A VMSZ Ifjúsági Fórumának köszönhetően, illetve az ő programjuknak, a Faültetési program keretén belül fát ültettünk. Méghozzá azért, hogy bővítsük a zöld övezeteinket, valamint alakítsunk ki újat. Ennek köszönhetően 20 fát ültettünk el, pontosan erre a park területre tízet, és lent a játszótéren még tízet. Nagy örömmel vettünk részt a programban, mert az oromhegyesieknek nagyon fontos a környezetvédelem és a környezet.”

A szervezők a következő hetekben egy nagyobb fásítási akciót szeretnének majd megszervezni, illetve tervben van a falu további szépítése.

munkaakció
Oromhegyes
Tóthfalu
fásítás
VMSZ Ifjúsági Fórum

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.