Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A fasizmus feletti győzelemre emlékeztek ma Szabadkán

2022.05.09
12:41
2022.05.09
16:35
Forrás
Pannon RTV
A Harcos Szövetség Városi Bizottsága és a Szabadkai Önkormányzat szervezésében a fasizmus áldozatainak emlékművénél elhelyezték a kegyelet virágait és a sétaerdei pravoszláv temetőben található emlékparkban is koszorúztak a résztvevők.

Ma ünnepeljük a 77. évfordulóját a fasizmus feletti győzelemnek, ez volt a legvéresebb háború a 20. században és kötelességünk megemlékezni róla - mondta Nikola Ivošević. A SUBNOR Harcos Szövetség titkára elmondta, több, mint 50 millió ember vesztette életét, és a mi kötelességünk, hogy a fiataloknak elmondjuk mi történt, hogy ez ne ismétlődhessen meg.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a megemlékezésen elmondta, az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak nem sikerült leigáznia a világot. Május 9-e minden szabadságszerető nép ünnepe, de leginkább azoké, akik a szabadságért a legnagyobb áldozatot hozták - tette hozzá. „Mi Szerbiában tudjuk, hogy az antifasizmus Európa kötőszövete, és hogy annak tagadása és alábecsülése se nem morális, se nem fenntartható. Ezért állunk itt ma, mint mindig, a szabadságért való harcra büszkén és a legnagyobb tisztelettel tekintve azokra akik itt és a szovjet katonai temetőben nyugszanak városunkban. Dicsőség az elesett katonáknak és legyen boldog a győzelem napja. Éljen Szabadka, éljen Szerbia!”

Szabadka
Stevan Bakić
győzelem napja

Most

Népszerű