Ugrás a tartalomra

Faültetési akció Csantavéren (videó)

2017-04-01
15:23
Facsemetéket ültettek Csantavéren
Facsemetéket ültettek Csantavéren. A Visnyevác és Csantavér között található, nemrégiben kialakított szigetre több száz nyárfát ültettek el. A helyiek a következő generációkra gondoltak az akció során, hiszen évek múlva ők élvezhetik majd a fák árnyékát. A helyiek és a sportszervezetek együtt ültették a facsemetéket. Mindenki azt szeretné, hogy a nemrégiben kialakított sziget kellemes kirándulóhely legyen. faultetes csantaver 3 Ozsvár Tihamér: „Szerintem nagyon jó a hangulat kint a szigeten. A falu apraja Csantavérről, Visnyevácról megjelent. Én úgy gondolom, hogy ezt meg kell ismételni. Ha most nem fejezzük be, akkor addig, amíg el nem készülünk. Ki kell alakítanunk ezt a szigetet olyanra, hogy az jó legyen mindenkinek.” faultetes csantaver 1 Tavaly 2000 fát ültettek el a szigeten. Az idei évben ez a szám 500 facsemetével bővült. A helyi vállalkozások nagy mértékben támogatták az akciót. Krekus László, képviselő, Gebi Kft.: „Egy hónapja kezdtük ezt a munkaakciót szervezni, hogy mindenki szabadidőt nyerjen erre az egy napra. Reggel nyolctól indult az akció, és inkább a fásításra összpontosítottunk.” Ezúttal nyárfákat ültettek a szigeten. A tavalyi évben tölgyfát, hársfát, gyümölcsfákat, illetve számos cserjét és bokrot telepítettek ide. Lázár Dezső, erdészmérnök, Csantavér: „Az akciónk gyakorlatilag abban a pillanatban elkezdődött, amikor megszületett a sziget. Mondjuk így, hiszen itt, a Csikér medrének az átalakításával egy olyan felületet kaptunk, amely lehetőséget adott arra, hogy az ötletterv alapján az elkövetkező években egy olyan sziget alakuljon ki, ahol a csantavéri polgároknak lehetőségük lesz mindennemű tevékenységre. Úgy sportolni, mint sétálni vagy tevékenykedni.” A helyiek ezentúl is azon fáradoznak majd, hogy a sziget mindenki számára pihentető nyári programokat nyújtson.Csantavér
Sziget
faültetés
Visnyevác

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.