Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Faültetési akciót tartottak Palicson

2023.03.23
14:02
2023.03.23
15:46
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállalat az ültetéssel.

Az akció során 44 elöregedett fát szedtek ki a Palicsi-tó partján, és 100 lombhullató facsemetét és 200 bokrot ültettek el a park területén.

Dobó Márta, igazgató, Palics-Ludas Közvállalat: „Ha az ember folyamatosan végzi ezt a munkát, hogy nemcsak kivesz, hanem ültet is, akkor előbb-utóbb az egész park területe meg fog újulni. A védősáv is ezt bizonyítja, hogy odafigyelt és szakszerű gondozással teljesült azon vágya a Palics-Ludas Közvállalat munkatársainak Szabadka Város önkormányzatával együtt, hogy egy élhetőbb és zöldebb területet biztosítson az idelátogatóknak.”

A palicsi park rendkívül fontos Szabadka Városának, több szempontból is. Nem csak az élhetőbb körülményeket jelenti a palicsi polgároknak, nem csak rekreációs lehetőséget nyújt, hanem egy hozzáadott turisztikai érték is - mondta Góli Csilla, a szabadkai Városi Tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja.

„A zöld területeknek a gondos fenntartása rendkívül fontos feladat, és nagy szaktudást igényel, mely szerencsére a Palics-Ludas Közvállat keretein belül megtalálható, így fenntarthatóan tudják fejleszteni ezeket a zöld területeket, ugyanis nem csak az elkövetkezendő években kívánjuk élvezni az árnyékát ennek a parknak, hanem az elkövetkezendő évtizedekben is.”

Idén tavasszal 5 fajta lombhullató facsemetével és 5 fajta bokorral gazdagodik a Palics Természeti Park, amelynek köszönhetően a biodiverzitást is növelni tudják a térségben.

faültetés
Palics
Palics-Ludas Közvállalat
Góli Csilla
Dobó Márta

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű