Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A fegyverropogás szinte mindennapossá vált a Martonos melletti erdőben

2022.07.24
16:31
2022.07.24
18:17
Forrás
Pannon RTV
Lövöldözés volt ma hajnalban a Martonos melletti erdőben. Ez pedig már nem az első eset. Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke szerint a migránsok egyre agresszívabbak, a fegyverropogás pedig szinte mindennapossá vált.

A szerb rendőrség már többször is begyűjtötte az erdőben bujkáló illegális bevándorlókat, de a migránsok utánpótlása folyamatos. Horgos és Martonos környékén jelenleg is mintegy másfél ezer bevándorló tartózkodik.

A migrációs nyomás Horgos és Martonos környékén is egyre nagyobb. Az illegális bevándorlók az erdős szakaszokon szoktak próbálkozni a határátlépéssel, és sajnos arról kell beszámolni, hogy egyre több migránsnak, illetve embercsempésznek van lőfegyvere. A helyeik beszámolója szerint az elmúlt napokban itt folyamatos volt a fegyverropogás.

A Martonoson élő Telek Imre is fültanúja volt az erdőben történt lövöldözéseknek.

„Reggelente hallok lövöldözést. A faluban most nem sokan vannak, valószínűleg az erdőben bujkálnak.”

Az egykori martonosi határőrség épületét és annak udvarát teljesen birtokukba vették a migránsok. Az udvar sátortáborrá alakult át.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke szerint a migránsok egyre agresszívabbak. A fegyverropogás napi szintű, vasárnap hajnalban is lövöldözés volt Martonos környékén.

„A lövöldözés állandóan jelen van. Ez volt már Horgoson is. Találtunk fegyvereket eldobálva is a járásokon. Személyesen is láttam lőfegyvereket, pisztolyokról volt szó akkor, tele tárakkal. Martonoson a határ erdős részében folyamatos éjszakánként a lövöldözés, tehát fegyverropogásról beszélünk. A közvetlen közelben lakik egy család három kisgyerekkel, akikkel kapcsolatban vagyunk. Érdekes, hogy éjjel most nem volt, viszont hajnalban ismét komoly lövöldözés volt.”

Becslések szerint Horgoson jelenleg több mint ezer migráns tartózkodik, de Martonoson és környékén is mintegy 500 illegális bevándorló bujkálhat.

Martonos
erdő
Lackó Róbert

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.