Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felállították az új emlékkeresztet Verbászon

2018-05-23
17:10
Forrás
Pannon RTV
Felállították az új emlékkeresztet Verbászon a régi temetőben, amelyet már többször is meggyaláztak az elmúlt években.

Ezzel a feszülettel jelzik az 1944/45-ös délvidéki magyar és német áldozatok emlékhelyét. Az új kereszt vasötvözetből készült, amelyet az illetékesek szerint már nem lehet olyan könnyen megrongálni, mint az előzőt, amely fából készült. Az eseményen jelen volt a verbászi katolikus és református lelkész is, akik megáldották az új keresztet. Bógáncs Andrijašević Lívia, a Vajdasági Magyar Szövetség verbászi szervezetének elnöke azt mondta, két hét múlva ünnepélyes megemlékezést is tartanak majd a helyszínen.

Verbász
kereszt

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.