Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Fele annyi embert kellett ellátni a mostani ünnepek idején, mint korábban

2020.01.03
14:30
Forrás
Subotica.com
A Szabadkai Közkórház sürgősségi osztályára például csak heten kerültek be túlzott alkoholfogyasztás miatt a szilveszteri időszakban, tíz éve kétszer annyian.

Nyugodtan telt a szilveszteri időszak Szabadkán. A háromnapos ünnep során fele annyi embert szállítottak a Szabadkai Közkórház sürgősségi osztályára mint a korábbi években. Két személy öngyilkossági kísérlet, hét ember túlzott alkoholfogyasztás miatt szorult orvosi ellátásra. Dr. Dejan Rasović osztályvezető-helyettes szerint az egyedül töltött ünnep sokak számára nehéz lehet, ezért dönthetnek úgy, hogy többet isznak a kelleténél, vagy öngyilkosságot kísérelnek meg. A számok azonban az utóbbi időszakban lényegesen csökkentek. Az osztályvezető-helyettes elmondta, tíz évvel ezelőtti szolgálatakor még 15 komolyabb esete volt a nagymértékű italfogyasztás miatt.

Szabadkai Közkórház
sürgősségi ellátás
alkoholfogyasztás
öngyilkossági kísérlet
szilveszter
ünnepek
Dejan Rasović

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.