Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felelősségteljes közlekedéssel elkerülhetők a balesetek

2021-02-23
12:58
2021-02-23
18:03
Forrás
Pannon RTV
Közlekedési baleset miatt lebénult fiatalok szervezésében tartottak ma közlekedésbiztonsági előadásokat az Óbecsei Gimnáziumban. A statisztikák szerint Szerbiában évente mintegy 100 fiatalt ér baleset az utakon.

A 27 éves Milica Knežević ittas sofőr mellett ült, amikor súlyos balesetet szenvedett, és tolókocsiba kényszerült. Sok középiskolással osztotta meg már a történetét. Kedden az Óbecsei Gimnázium diákjainak mesélt: „Nagyon jók a visszajelzések a diákok részéről. Az elsődleges célcsoportunk a 3. és 4. osztályos középiskolások, mert ők most szereznek majd jogosítványt, és válnak a közlekedés résztvevőivé. Azt gondolom, hogy az előadó személyes története valóban fontos, mert sokkal jobban meg tudja nekik mutatni, hogy mik az okai, és még inkább azt, hogy mik a következményei egy közlekedési balesetnek.”

Pannon RTV

Az Óbecsei Gimnázium tanulóit megdöbbentették a közlekedési balesetekről szóló kisfilmek és Milica története.

Luka Koruga, Óbecsei Gimnázium: „Nagy hatással volt rám, mivel a szüleim mindig elmondják, hogy vigyázzak magamra. Nem vettem őket komolyan, csak most szembesültem azzal, hogy valóban mi történhet.”

Pannon RTV

A fiatalok leggyakrabban alkoholfogyasztás, gyorshajtás, vezetés közbeni mobilozás és a biztonsági öv használatának mellőzése miatt szenvednek el közlekedési balesetet.

Radivoje Trifunović, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség tagja: „Szerbiában évente mintegy 100 fiatal esik közlekedési baleset áldozatául. Az utóbbi öt évben, amióta komolyabban foglalkozunk a fiatalokkal, ez a szám sokat csökkent a korábbi évekhez képest. Bebizonyosodott, hogy a fiatalok körében megfélemlítéssel nem, kizárólag képzéssel, a biztonságos közlekedésre való neveléssel lehet elérni pozitív hatást.”

Pannon RTV

Szerbiában az elmúlt években több mint 36 ezer diák vett részt hasonló programon. Óbecsén is több alkalommal szerveztek már ilyen jellegű közlekedésbiztonsági előadást.

Péter Diana, koordinátor Ifjúsági Iroda, Óbecse: „A célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogyan kell felelősségteljesen viselkedni a közlekedésben, hogy milyen következményekkel járhat, ha ittasan, alkohol vagy narkotikumok hatása alatt ülnek a fiatalok a volán mögé.”

Az Óbecsei Gimnáziumban megtartott előadásokat az óbecsei Ifjúsági Iroda, az óbecsei Közlekedésbiztonsági Tanács, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség és a Mácsvai körzet paraplégiásainak egyesülete szervezte.

közlekedésbiztonság
Óbecsei Gimnázium
kerekesszék
baleset

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.