Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felelősségteljes közlekedéssel elkerülhetők a balesetek

2021.02.23
12:58
2021.02.23
18:03
Forrás
Pannon RTV
Közlekedési baleset miatt lebénult fiatalok szervezésében tartottak ma közlekedésbiztonsági előadásokat az Óbecsei Gimnáziumban. A statisztikák szerint Szerbiában évente mintegy 100 fiatalt ér baleset az utakon.

A 27 éves Milica Knežević ittas sofőr mellett ült, amikor súlyos balesetet szenvedett, és tolókocsiba kényszerült. Sok középiskolással osztotta meg már a történetét. Kedden az Óbecsei Gimnázium diákjainak mesélt: „Nagyon jók a visszajelzések a diákok részéről. Az elsődleges célcsoportunk a 3. és 4. osztályos középiskolások, mert ők most szereznek majd jogosítványt, és válnak a közlekedés résztvevőivé. Azt gondolom, hogy az előadó személyes története valóban fontos, mert sokkal jobban meg tudja nekik mutatni, hogy mik az okai, és még inkább azt, hogy mik a következményei egy közlekedési balesetnek.”

Pannon RTV

Az Óbecsei Gimnázium tanulóit megdöbbentették a közlekedési balesetekről szóló kisfilmek és Milica története.

Luka Koruga, Óbecsei Gimnázium: „Nagy hatással volt rám, mivel a szüleim mindig elmondják, hogy vigyázzak magamra. Nem vettem őket komolyan, csak most szembesültem azzal, hogy valóban mi történhet.”

Pannon RTV

A fiatalok leggyakrabban alkoholfogyasztás, gyorshajtás, vezetés közbeni mobilozás és a biztonsági öv használatának mellőzése miatt szenvednek el közlekedési balesetet.

Radivoje Trifunović, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség tagja: „Szerbiában évente mintegy 100 fiatal esik közlekedési baleset áldozatául. Az utóbbi öt évben, amióta komolyabban foglalkozunk a fiatalokkal, ez a szám sokat csökkent a korábbi évekhez képest. Bebizonyosodott, hogy a fiatalok körében megfélemlítéssel nem, kizárólag képzéssel, a biztonságos közlekedésre való neveléssel lehet elérni pozitív hatást.”

Pannon RTV

Szerbiában az elmúlt években több mint 36 ezer diák vett részt hasonló programon. Óbecsén is több alkalommal szerveztek már ilyen jellegű közlekedésbiztonsági előadást.

Péter Diana, koordinátor Ifjúsági Iroda, Óbecse: „A célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogyan kell felelősségteljesen viselkedni a közlekedésben, hogy milyen következményekkel járhat, ha ittasan, alkohol vagy narkotikumok hatása alatt ülnek a fiatalok a volán mögé.”

Az Óbecsei Gimnáziumban megtartott előadásokat az óbecsei Ifjúsági Iroda, az óbecsei Közlekedésbiztonsági Tanács, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség és a Mácsvai körzet paraplégiásainak egyesülete szervezte.

közlekedésbiztonság
Óbecsei Gimnázium
kerekesszék
baleset

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.