Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Felére csökkentették azon iskolák számát, ahol kisérettségizhetnek a diákok

2022.06.21
13:49
Forrás
Szerbiai RTV
Biztonsági okokból felére csökkentették azoknak az általános iskoláknak a számát, ahol a kisérettségit írhatják majd a diákok - ismertette Branko Ružić.

Az oktatási miniszter szerint kész a június 27-én, 28-án és 29-én tartandó kisérettségik operatív terve. Az intézmények száma a tervezett 1260-ról biztonsági okokból 522-re csökkent.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a közelgő érettségi vizsga a lehető legmegfelelőbb módon menjen - hangsúlyozta. Azért, hogy a gyerekek biztonságban legyenek és hogy az egész ne legyen traumatikus élmény számukra és a szüleik számára sem - tette hozzá. Napi kapcsolatban állunk a Belügyminisztériummal, és részletes kidolgozott tervvel rendelkezünk arra az esetre, ha újabb fenyegetések érkeznének, mutatott rá Ružić.

Hozzátette: a teszteket kinyomtatták, és rendőri kísérettel szállítják majd azokat a helyszínekre.

kisérettségi
biztonság
Branko Ružić

Most

18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.