Ugrás a tartalomra

Felfüggesztették az orvost, aki halottnak nyilvánított egy élő személyt

2019-08-06
13:16
2019-08-06
13:26
Forrás
Vajdaság Ma, 021
Az egészségügyi intézmény bizottsága szerint N.B. a páciens megvizsgálása során nem a halál megállapítására vonatkozó szabályok szerint járt el.

Felfüggesztették a nagykikindai egészségház mentőszolgálatának azt az orvosát, aki a múlt héten halottnak nyilvánított egy még életben lévő személyt. N. B. megvizsgált egy 89 éves nőt, majd megállapította a halál beálltát. Később kiderült, hogy az asszony még él. Az otthonából a nagykikindai kórházba szállították, ahol végül elhunyt. A mentőszolgálati orvost 15 napra függesztették fel, aztán döntenek a véglegesen a státuszáról. Lehet, hogy felmondást kap, vagy egy másik munkakörbe helyezik át.

Az egészségügyi intézmény bizottsága megállapította, N.B. a páciens megvizsgálása során nem használta az alapvető orvosi műszereket, illetve nem a halál megállapítására vonatkozó szabályok szerint járt el.

orvos
diagnózis
Nagykikinda
mentőszolgálat
felfüggeszt

Most

19:30

Lengyel barlangban rekedt két ember

Több mint két tucatnyian próbálják meg kiszabadítani azt a két barlangászt, akik a hétvégén Lengyelországban, a Tátra egyik barlangjában kerültek a víz fogságába.

Népszerű

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.