Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Felkészült a télre a szabadkai befogadóközpont

2022.11.16
13:21
2022.11.16
13:26
Forrás
subotica.com
A szabadkai befogadóközpont készen áll a télre, a hatóságok nem fogják engedélyezni azt, hogy az illegális bevándorlók, bárhol a város területén sátrakat állítsanak fel - nyilatkozta a szabadkai sajtónak Bojan Šoralov.

Az észak-bácskai körzetvezető elmondta, a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a csoportokban mozgó bevándorlókat, a szálláshelyeket, amelyekben megszállhatnak. Szavai szerint az elmúlt időszakban megfeleződött a migránsok száma a befogadóban, ez pedig a hatékony hatósági intézkedés eredménye.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

8 nappal ezelőtt 440 migráns volt a központban, most ez a szám 220. Szabadka területén 850 illegális bevándorlót tartanak számon - de ez folyamatosan változik - húzta alá Šoralov. Szavai szerint a rendőrök folyamatosan terepen vannak, azokat a szállókat pedig, amelyek nem tartják be a szabályokat, bezárják és megbüntetik. Eddig 17 ilyen eset történt - tette hozzá.

Szabadka
Szabadkai befogadóközpont
Bojan Šoralov

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.