Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina/illusztráció

Félmilliárd dinár 500 falusi ház vásárlására

2022.01.21
15:52
2022.01.21
19:31
Forrás
Pannon RTV
Félmilliárd dinárt fordítanak a költségvetésből újabb ötszáz ház vásárlására a szerbiai falvakban – jelentette be Milan Krkobabić vidékfejlesztési miniszter.

A program célja a falusi lakosság motiválása a vidéken maradásra, és a fiatalok falvakba való visszatérésének ösztönzése, lakáskérdésük megoldásával. A miniszter hozzátette, hogy hamarosan kapcsolódó programokra is pályázatokat hirdetnek, szövetkezetek, multifunkcionális létesítmények, kultúrotthonok építésére vagy felújítására, illetve gazdasági tevékenységek támogatására.

Félmilliárd
dinár
falusi ház
vásárlás

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.