Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felsőhegyen is meggyújtották a második adventi gyertyát

2021.12.06
10:15
2021.12.06
17:22
Forrás
Pannon RTV
Sokkal többen mentek a felsőhegyi parkba a közös gyertyagyújtásra, mint korábban.
Pannon RTV

A délutáni harangszót követően Felsőhegyen is meggyúlt a második, reményt jelképező gyertya. A parkban ünnepi dalokkal, mézeskaláccsal és teával kedveskedtek a szervezők a kilátogatóknak. Az ünnepi műsort követően pedig egy, a Mikulásról készült videót tekinthettek meg a jelenlévők. Az ünnepre való hangolódás és a közös gyertyagyújtás fő célja a hagyományápolás - mondják a szervezők.

Pannon RTV

Szokola Klarissza, tag, Felsőhegyi Önkéntes Központ: „Tavalyhoz képest sokkal többen jöttek idén, bízunk benne, hogy jövőre még többen lesznek. Úgy látom, hogy egyre jobban kezdtek az emberek felébredni, és egyre jobban kezdik ők is értékelni a karácsonyt.”

Felsőhegy
advent
gyertyagyújtás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.