Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Felsőoktatási intézményeket támogat a tartományi kormány

2019-06-26
14:54
2019-06-26
20:17
Forrás
Pannon RTV
Felsőoktatási intézmények épületeinek felújítását, illetve felszerelések beszerzését támogatja a tartományi kormány. Az erről szóló szerződéseket ma írták alá Újvidéken.

A támogatások összértéke 30 millió dinár.

A támogatott intézmények között szerepel a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola is. Ők számítógépes rendszerek fejlesztésére kaptak támogatást.

Fürstner Igor, igazgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Itt nem számítógépekről beszélünk most, mert számítógépeink vannak, hanem számítógépes felszerelések, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy számítógépes laboratóriumot tudjunk létrehozni.”

Az intézmények képviselőit Zoran Milošević felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár köszöntötte, majd elmondta, az épületek tatarozása mellett a felszerelések felújítását, illetve beszerzését is támogatták: „Irodai felszerelések beszerzését, teremhangosítást, eredményjelzőt, táblákat, interaktív oktatáshoz szükséges táblákat és taneszközöket.”

A rendelkezésre álló 30 millió dinárból összesen 26 intézményt támogattak. Köztük a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola mellett a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar is támogatásban részesült.

tartományi kormány
támogatás
Zoran Milošević
Fürstner Igor
Újvidék

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.