Ugrás a tartalomra
pixabay/alexas_fotos

Felsőoktatási ösztöndíjprogram diaszpórában élő magyar fiataloknak

2020.11.24
16:51
2020.11.24
17:00
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a programban jövő év szeptemberétől már akár ezer, a diaszpórában élő magyar fiatal tanulhat magyarországi egyetemeken.

Magyarországtól távol, diaszpórában élő magyar fiataloknak indít a kormány felsőoktatási ösztöndíjprogramot - közölte Szijjártó Péter. Ennek célja, hogy megerősítsék ezeknek a fiataloknak a kötődését Magyarországhoz, a magyar identitáshoz. A diákok alap-, mester- és doktori képzésre jelentkezhetnek, amelyek elvégzése után azt várják el a fiataloktól, hogy hazatérvén két évig közösségszervező munkát végezzenek. A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra 2021. január 24-ig lehet jelentkezni. A program földrajzi célterülete: a világ összes országa, kivéve az Európai Unió tagállamai, Szerbia és Ukrajna Kárpátalja megyéje. További információ a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramról a diasporascholarship.hu oldalon olvasható.

felsőoktatás
diaszpóra
ösztöndíj

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:46, Frissítve: 17:52

Szinte minden marad a régiben

A szerbiai válságstáb döntött: nem kezdődik korábban a téli szünet, nem terjesztik ki a védettségi igazolások használatát, csak a dél-afrikai államokból érkezők beutazását korlátozzák az új koronavírus-variáns miatt.

Népszerű