Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Felújítások Hertelendyfalván

2021.05.15
12:52
2021.05.15
18:05
Forrás
Pannon RTV
Felújítások zajlanak a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben.

A járvány miatt már több mint egy éve felborult az élet a vajdasági kultúregyesületekben, Hertelendyfalván ugyanakkor ezt az időszakot úgy használják ki, hogy szépítik az épületet.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben a szebb idő beálltával fölélénkült az élet, igaz most még nem a művelődés terén. A kiemelt fölújítási munkálatok után az egyesület székházának rendbetétele van napirenden. Ebben a tevékenységben idősebbek és fiatalok egyaránt részt vesznek.

Biszak Csaba: „A nagy munkák, amikor befejeződtek, a tető, amikor be lett fejezve, nagyon poros volt a terem, fel lett takarítva a terem, kihordtuk az asztalokat, a klímák fel lettek újítva, feltöltve, az áramot átnéztük, a függönyöket kimostuk, az ablakokat mostuk. Sokan a fiatalságból itt voltak, segítettek és dolgoztak.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A Magyar Kormány támogatásával jelentős tetőfelújítást is elvégeztek.

Lőcsei Vilmos, a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület elnöke: „Ötmillió-háromszázezer forintot nyertünk a pályázaton, ez kb. 14 ezer eurónak felel meg. Ebből kicseréltünk 500 négyzetméter tetőt, és fent a nagytermünkön az ablaknyílásokat kicseréltük, mert azok már elég rossz állapotban voltak. A kinti színpadhoz sikerült még vásárolnunk 12 asztalt és 24 padot.”

Lőcsei Ilona titkár a jövőbeni tervekről is nyilatkozott.

„A közgyűlést szeretnénk megtartani május végén, június elején, attól függ, hogy a lehetőségek hogy adják meg, egyben választói közgyűlés lenne, és az első olyan rendezvény, ahol megemlékeznénk az egyesület 60 éves tevékenységéről.”

Az egyesület tagsága egyébként már nagyon várja, hogy újra nagyobb számban, szabadon összejöhessen egy-egy jó társalgásra, bálra, muzsikálásra. Összességében várják azt, hogy az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba.

Hertelendyfalva
Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület
Lőcsei Ilona
Lőcsei Vilmos
felújítás
magyar kormány

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű