Ugrás a tartalomra
Nikola Tesla repülőtér, Belgrád
Wikimedia

Felújítják és bővítik a belgrádi repteret

2019-01-23
12:48
2019-01-23
13:50
Forrás
Szerbiai RTV, VajdaságMA
Erről a görög Terna építési vállalat szerződést írt alá a francia Vinci céggel. A munkálatok tervezett értéke 262 millió euró.

A közműhálózatot újítják fel, azzal a céllal, hogy fejlesszék a reptér befogadóképességét és a munkafeltételeket. A tervek szerint új épületet is építenek 42 ezer négyzetméteren, illetve a már meglévőt 15 ezer négyzetméteren újítják fel.

Új repülőjáratokat indít júniustól az Air Serbia. Belgrádból Kijevbe, Madridba, Barcelonába, Rijekába, Krasznodarba, Helsinkibe és Kairóba is utazhatunk majd. A menetrend szerintik mellett két időszakos járatot is indítanak: Nizzába illetve Zadarba. Az Air Serbia emellett növeli a repülések számát a legtöbbet használt útvonalakon, ezek Zürich, Párizs és Dubrovnik. Ha megindulnak az új járatok, a mostani 40 úti cél 49-re emelkedik.

Nikola Tesla repülőtér
Belgrád

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű