Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Felújítják a Szabadkai Közkórházat

2018-03-13
16:25
2018-03-13
19:11
Forrás
Pann
A tartományi kormány február 28-i ülésén határozatot hoztak, hogy a költségvetési tartalékból 22 millió dinárt fordítanak a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

A kórház rossz állapotban van. Mihamarabb szükség lenne a rekonstrukcióra, mondja Bokán Erzsébet.
„Nem szoktam meg. Mikor a kórházat építették, akkor még dolgoztam, és olyan sokat elkülönítettek erre a célra. Most hetven éves vagyok, és végignézem, hogy ebben a kórházban mi van, a higiénia nulla, akkor teljesen elkeseredek.”

Gajó Erzsébet örömmel fogadta, hogy hamarosan felújítják az egészségügyi intézményt. Szerinte a legnagyobb gond, hogy szűkösek a szobák. „Örülök neki, mert nagyon kell. Össze vagyunk zsúfolva a szobákban, levegőt is alig kapni.”

A tartományi kormány a költségvetési tartalékból 22 millió, Szabadka Város Önkormányzata pedig 4 millió dinárt fordít a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

Dr. Bagi Boján, tartományi képviselő, VMSZ: „Ez azt jelenti, hogy egészen a tetőtől a földszintig minden osztály fel lesz újítva, és újra lesz építve. Ami azt jelenti, hogy a köztársasági közbeszerzési igazgatóság segítségével több millió eurós befektetésről lesz szó, ami valószínűleg már az év végén el fog kezdődni.”

Az év elején már átadták az angio-termet a kórház kardiológiai osztályának. Ez a projekt pedig a következő lépés az egészségügyi intézmény fejlesztése terén. Az épületek felújítása mellett felszerelésekkel is tovább bővül majd a kórház, mondta a VMSZ tarományi képviselője.

Szabadkai Közkórház
Szabadka

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.