Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Felújítják a Szabadkai Közkórházat

2018-03-13
16:25
2018-03-13
19:11
Forrás
Pann
A tartományi kormány február 28-i ülésén határozatot hoztak, hogy a költségvetési tartalékból 22 millió dinárt fordítanak a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

A kórház rossz állapotban van. Mihamarabb szükség lenne a rekonstrukcióra, mondja Bokán Erzsébet.
„Nem szoktam meg. Mikor a kórházat építették, akkor még dolgoztam, és olyan sokat elkülönítettek erre a célra. Most hetven éves vagyok, és végignézem, hogy ebben a kórházban mi van, a higiénia nulla, akkor teljesen elkeseredek.”

Gajó Erzsébet örömmel fogadta, hogy hamarosan felújítják az egészségügyi intézményt. Szerinte a legnagyobb gond, hogy szűkösek a szobák. „Örülök neki, mert nagyon kell. Össze vagyunk zsúfolva a szobákban, levegőt is alig kapni.”

A tartományi kormány a költségvetési tartalékból 22 millió, Szabadka Város Önkormányzata pedig 4 millió dinárt fordít a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

Dr. Bagi Boján, tartományi képviselő, VMSZ: „Ez azt jelenti, hogy egészen a tetőtől a földszintig minden osztály fel lesz újítva, és újra lesz építve. Ami azt jelenti, hogy a köztársasági közbeszerzési igazgatóság segítségével több millió eurós befektetésről lesz szó, ami valószínűleg már az év végén el fog kezdődni.”

Az év elején már átadták az angio-termet a kórház kardiológiai osztályának. Ez a projekt pedig a következő lépés az egészségügyi intézmény fejlesztése terén. Az épületek felújítása mellett felszerelésekkel is tovább bővül majd a kórház, mondta a VMSZ tarományi képviselője.

Szabadkai Közkórház
Szabadka

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.