Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Felújítják a Szabadkai Közkórházat

2018-03-13
16:25
2018-03-13
19:11
Forrás
Pann
A tartományi kormány február 28-i ülésén határozatot hoztak, hogy a költségvetési tartalékból 22 millió dinárt fordítanak a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

A kórház rossz állapotban van. Mihamarabb szükség lenne a rekonstrukcióra, mondja Bokán Erzsébet.
„Nem szoktam meg. Mikor a kórházat építették, akkor még dolgoztam, és olyan sokat elkülönítettek erre a célra. Most hetven éves vagyok, és végignézem, hogy ebben a kórházban mi van, a higiénia nulla, akkor teljesen elkeseredek.”

Gajó Erzsébet örömmel fogadta, hogy hamarosan felújítják az egészségügyi intézményt. Szerinte a legnagyobb gond, hogy szűkösek a szobák. „Örülök neki, mert nagyon kell. Össze vagyunk zsúfolva a szobákban, levegőt is alig kapni.”

A tartományi kormány a költségvetési tartalékból 22 millió, Szabadka Város Önkormányzata pedig 4 millió dinárt fordít a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

Dr. Bagi Boján, tartományi képviselő, VMSZ: „Ez azt jelenti, hogy egészen a tetőtől a földszintig minden osztály fel lesz újítva, és újra lesz építve. Ami azt jelenti, hogy a köztársasági közbeszerzési igazgatóság segítségével több millió eurós befektetésről lesz szó, ami valószínűleg már az év végén el fog kezdődni.”

Az év elején már átadták az angio-termet a kórház kardiológiai osztályának. Ez a projekt pedig a következő lépés az egészségügyi intézmény fejlesztése terén. Az épületek felújítása mellett felszerelésekkel is tovább bővül majd a kórház, mondta a VMSZ tarományi képviselője.

Szabadkai Közkórház
Szabadka

Most

13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.