Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújított óvodát adtak át Adán

2021.06.18
18:31
2021.06.18
18:37
Forrás
Pannon RTV
Korszerű játszótér az adai Gunaras városrészen található óvodában, ahol megújult az épület is. Ünnepélyes keretek között adták át.

Az óvodások és az Aranykapu Művelődési Egyesület tagjainak alkalmi műsorával színesítve átadták az adai Čika Jova Zmaj iskoláskor előtti intézmény felújított Csipet-csapat nevet viselő óvodáját.

Boja Patyi Sarolta, igazgató, Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény, Ada: „Az első fázisban felújították a játszóteret, új játszórészt kapott az óvoda. Emellett megtörtént az épületnek a vízszigetelése, a hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a homlokzat festése, valamint a belső térnek a festése.”

Pannon RTV

A több évtizede működő óvodában jelenleg 22 gyermek tölti mindennapjait, amely egyben az Aranykapu Művelődési Egyesület székházaként is üzemel. A korszerűsítési munkálatok a Magyar Nemzeti Tanács és az adai önkormányzat támogatásával valósultak meg.

Tóbiás József, elnök, KKT, Ada: „Kétmillió dinár állt rendelkezésre ezen projektre a Magyar Nemzeti Tanács részéről, és a hidroizoláció finanszírozására, illetve a velejáró plusz munkálatok finanszírozására még 800 ezer dinárral járult hozzá Ada község önkormányzata.”

Pannon RTV

A felújított óvoda átadásán részt vett Bilicki Zoltán, Ada polgármestere, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke és Hajnal Jenő, a MNT elnöke is.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Óvodát felújítani, óvodát korszerűvé tenni, óvodát széppé tenni, az mindig a jelenről szól, ezekről a gyerekekről, akik itt vannak, hiszen nekik készül ez, azért, hogy ők tudják majd a jövőt olyanná alakítani, szebbé tenni, amely nekik is és gyermekeiknek is majd jóval többet fog jelenteni.”

Pannon RTV

Az elmúlt időszakban egyébként Ada község több intézménye játszótérrel és könyvsarokkal gazdagodott, anyaországi és helyi önkormányzati támogatásoknak köszönhetően.

Ada
óvoda

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű