Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Felújították az iskolát Bácskossuthfalván

2019-03-01
13:57
2019-03-01
16:52
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között átadták a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola megújult homlokzatát és tetőtéri padlózati szigetelését.

Az intézmény szakaszos felújítását eddig 8,8 millió dinárral támogatta a tartományi kormány. A vajdasági oktatási intézmények március 20-ig pályázhatnak felújítási munkálatok támogatására.

Ezúttal az iskola belső homlokzata újult meg, emellett a szigetelése is, de a felújítások a jövőben is folytatódnak. Az iskolai néhány tanulója rövid előadással köszöntötte az átadásra érkezetteket, majd Crnkovity Gábor az iskola igazgatója beszédében elmondta, hogy az intézmény korszerűsítésének második szakasza ezennel lezárult. A felújítás azonban nem fejeződött be, már megpályázták a tornaterem átépítését is.

Crnkovity Gábor, igazgató, Id. Kovács Gyula Általános Iskola, Bácskossuthfalva: „Az északi, udvar felé eső részt sikerült szigetelni, valamint a padlástérnek azon részét, ami alulról a plafont képezi. Teljes mértékben megvalósult a hőszigetelése a főépületnek is.”

Kislinder Gábor topolyai polgármester elmondta, hogy régi adósságukat törlesztik az önkormányzatok azzal, hogy a sokáig elhanyagolt oktatási intézményeket sorra felújítják: „El lehet mondani, hogy a topolyai község területén ezekre az iskolákra külön figyelmet szentel az önkormányzat. Természetesen a helyi közösségek eszközeiből, önrészből is sok eszköz megy ezekbe az intézményekbe. Ami öröm számomra, hogy a titkárság által és a köztársasági alapokból Topolyán majdnem mindegyik iskola kapott fejlesztést, tatarozást, javítást.”

Nyilas Mihály a tartományi oktatási titkár részletezte, hogy egész Vajdaságban folytatódik az iskolafelújítási program. A pályázati felhívásra már most túljelentkezést tapasztaltak.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Ami az iskolákat illeti, kisebb értékű projekteket támogatunk. Ezek mind felújítások általában. 2 milliótól 5-6 millióig terjedő összegeket fogunk adni azoknak az intézményeknek, akik a feltételeknek megfelelnek.”

A tartományi óvodák és iskolák március 20-ig pályázhatnak felújítási munkálatok támogatására, amelynek 144 millió dináros jelenlegi keretét a lehetőségéhez képest bővíteni igyekeznek a tartományi illetékesek.

Bácskossuthfalva
felújítás
Kislinder Gábor
Nyilas Mihály

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:04, Frissítve: 08:19

Szerbia több városában is tüntettek

Péntek este Szerbia több településén is utcára vonultak a polgárok. Belgrádban ismét megpróbáltak betörni a parlament épületébe, a rendőrség és a tüntetők között összecsapások voltak.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.