Ugrás a tartalomra

Felújították a szabadkai Október 10. Általános Iskolában lévő sportpályát

2021.05.13
16:24
2021.05.13
20:25
Forrás
Pannon RTV
Emellett az intézményben is javításokat végeznek majd. A kinti pálya burkolatát újra lefedték és lefestették, míg bent egyebek között csempéznek a nyári szünetben. A fejlesztéseket köztársasági és tartományi pályázatokból valósítják meg.

Az Október 10. Általános Iskolába több mint 300 diák jár. Már nagy szükség volt a sportpálya felújítására a biztonságos játék és torna érdekében. A felújításra nyert összeg 2 millió 400 ezer dinár volt.

Đurić Kiss Melinda, az iskola igazgatója elmondta: „A sportpálya felülete teljesen alkalmatlan volt arra, hogy a tornaórákat biztonságosan tudjuk lebonyolítani. Rések, hasadások és különböző bemélyedések keletkeztek rajta.”

Az idén hatvanéves iskolában összesen két sikeres projekt valósul meg.

Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke: „Egyrészt megújult a kültéri sportpálya, másrészt pedig az iskola épületének a folyosója fog megújulni a nyári szünetben. Új csempék fognak kerülni a folyosóra.”

A projektek megvalósulásához az iskola a szerbiai Igazságügyi Minisztériumnál is sikeresen pályázott.

Nyilas Mihály szerbiai igazságügyi államtitkár: „Az Igazságügyi Minisztérium évente ír ki pályázatot azoknak az eszközöknek a beszerzésére és felhasználására, amelyeket a büntetőeljárás elhalasztása kapcsán gyűjt össze a minisztérium, illetve a köztársaság ügyészségei.”

A Tartományi Kormány stratégiailag fontosnak tartja a folyamatos beruházást az oktatási intézményekbe - mondta Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár.

„2017-től számítva megközelítőleg tízmillió dinár került beruházásra az Október 10. Általános Iskolába Szabadkán. Elsősorban infrastrukturális beruházásokról beszélünk, de ugyanúgy egyes programokat és projekteket is támogatni tudtunk.”

A két projekt összesen mintegy 4 millió dinárból valósul meg, amelyet két forrásból, tartományi és köztársasági eszközökből valósít meg az iskola.

Október 10. Általános Iskola
Szabadka
sportpálya
felújítás
Đurić Kiss Melinda
Nyilas Mihály
Szakállas Zsolt

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.